Reflexoterapia, tehnica care în vedere stimularea punctelor de la picioare, mâini, nas sau urechi, numite zone reflexe, ne oferă multe surprize. De exemplu, aplicarea reflexoterapiei la nivelul piciorului este foarte benefică pentru sănătate și reușește să atenueze simptomele diferitelor afecțiuni. Așadar, știați că…?
Primul doctor care a realizat un tratat modern despre această tehnică a fost William Fitzgerald, care, în secolul trecut, a scris despre toate caracteristicile acesteia. Dintre concluziile sale, se remarcă următoarele aspecte:
– Piciorul are 7200 de terminații nervoase legate de toate zonele și organele corpului nostru.
– Este necesar să se efectueze mai multe ședințe de reflexoterapie, care durează între 45 și 60 de minute, pentru a atenua simptomele diferitelor boli.
– Specialistul în reflexoterapie trebuie să fie la curent cu istoricul medical al pacientului pentru a ști dacă este posibil sau nu să efectueze masajul.
Reflexoterapia a apărut în Egiptul Antic. Deși astăzi credem că își are originea în China, există deja destule dovezi arheologice care atestă că civilizația egipteană cunoștea această tehnică.
Studiile despre activitatea cerebrală în timpul unei sesiuni de reflexoterapie confirmă existența unui schimb de energie între specialistul în reflexoterapie și pacient.
Această tehnică are efect analgezic. Mulți oameni tratați de diverse dureri au confirmat utilitatea acesteia în calmarea durerii cauzate de diverse afecțiuni și chiar au susținut de-a lungul timpului că are efect anxiolitic.
Este o modalitate adecvată de prevenire a bolilor. Durerea simțită la picior poate oferi indicii, în prealabil, despre faptul că alte organe ale corpului au fost afectate. Aplicarea acestei tehnici este esențială pentru obținerea celor mai bune rezultate. Cu toate acestea, vizita la medic este obligatorie pentru a primi un diagnostic și a începe tratamentul corespunzător, dacă este necesar.
Reflexoterapia ajută la combaterea insomniei. Începerea unei scurte sesiuni înainte de somn vă ajută să stimulați cu succes diferitele părți ale corpului și să obțineți un efect relaxant mai mult decât adecvat. Este important ca acest masaj să se desfășoare într-un mediu adecvat și liniștit. Utilizarea uleiurilor esențiale și relaxante va contribui la creșterea efectului.
Este de mare ajutor în recuperarea după o operație chirurgicală. Accelerează procesul de vindecare și ajută la îmbunătățirea mai rapidă a stării de sănătate.
Presopunctura este la fel de eficientă ca și acupunctura. Deși această ultimă tehnică constă în folosirea acelor în punctele cheie, utilizarea degetelor permite exercitarea unor niveluri diferite de presiune și rezolvarea problemei mai rapid și mai eficient.
După cum am subliniat mai sus, picioarele noastre sunt legate de toate zonele și organele corpului prin intermediul celor 7200 de terminații nervoase. Bineînțeles, în funcție de zona piciorului unde se aplică reflexoterapia, stimulii vor fi direcționați către organul sau o anumită zonă a corpului prin intermediul canalelor energetice.
Reflexoterapia la nivelul piciorului este un remediu excelent pentru ameliorarea posibilelor tulburări urinare. De fapt, există un punct reflex pentru rinichiul stâng în talpa piciorului stâng și un alt punct reflex pentru rinichiul drept în talpa piciorului drept.
Cu ajutorul unei metode de presopunctură în zona reflexă are loc reactivarea echilibrului în interiorul acestor organe. Reflexoterapia la nivelul piciorului este o tehnică terapeutică care stimulează punctele picioarelor prin presopunctură în zonele reflexe ale corpului care se află la picioare și care produc efecte specifice în alte părți ale corpului.
Prin această tehnică încercăm să refacem starea normală de sănătate a corpului. În plus, dacă se lucrează asupra zonei vezicii urinare și a glandelor suprarenale va scădea tensiunea, astfel încât organismul să poată elimina diferite blocaje prin contracții musculare normale.
Reflexoterapia nu este benefică doar pentru tulburări urinare, ci și pentru modificări psihosomatice, tulburări motorii, probleme digestive, disfuncții metabolice și hormonale, traumatisme, leziuni și contuzii, afecțiuni imunologice, boli cardiovasculare, dureri cronice, deficiențe respiratorii, afecțiuni cronice la vârstnici și chiar probleme de vedere, auz, gust, miros și atingere etc.
Acest tip de terapie este ideal pentru persoane de orice vârstă, inclusiv pentru nou-născuți.
Această tehnică are numeroase beneficii: relaxare, ameliorarea stresului, activarea circulației sanguine, eliminarea toxinelor și îmbunătățirea calității somnului.
Există mai multe tipuri de reflexoterapii moderne. Aceste clasificări se utilizează pentru a indica zonele microreflexe care se vor trata:
– reflexoterapia la nivelul piciorului (zone microreflexe pentru toate organele corpului localizate la picioare);
– reflexoterapia la nivelul mâinilor. Presopunctura, combinată cu presiuni de o anumită intensitate, este esențială pentru a ameliora cu ușurință simptomele oricărei boli. Este indicat să se știe în prealabil punctele pentru a stimula anumite puncte. În plus, întotdeauna trebuie apelat la ajutorul unui profesionist.
– reflexoterapia la nivelul scalpului;
– reflexoterapia facială (zone microreflexe pentru anumite glande) etc.
Bucurați-vă de sănătate! Profitați de avantajele minunate ale reflexoterapiei!