Kinetoterapia nu înseamna masaj !

Kinetoterapia provine din limba greaca, kinetos – mobil, therapia – tratament; are ca scop recuperarea somato-functionala, motrica si psihica si/sau de reeducare a functiilor secundare. Ea trateaza numeroase afectiuni prin intermediul programelor kinetice complexe de exercitii, elaborate individual. Prin kinetoterapie se urmareste cresterea fortei musculare, cresterea rezistentei musculare, imbunatateste sau reda coordonarea miscarilor si inlatura sau corecteaza anumite deficiente fizice.

Kinetoterapia este cea mai noua componenta a medicinii fizice si reprezinta metodologia activa de baza pentru consolidarea sau refacerea functiilor ale unor parti corporale afectate de traumatism.
Kinetoterapia isi gaseste aria de utilizare in cele trei sectiuni de asistenta medicala:
– kinetoterapia profilactica cuprinde totalitatea metodelor si mijloacelor de realizare a tratamentului prin care se urmareste mentinerea unui nivel functional satisfacator, cresterea nivelului functional, aplicarea unor programe de prevenire a agravarii sau de aparitie a complicatiilor in unele boli cornice;
– kinetoterapia de tip curativ se asociaza cu sectorul de tip profilactic si de recuperare;
– kinetoterapia de recuperare este sectiunea cea mai importanta in programul de recuperare medicala si urmareste, prin intermediul unor programe de exercitii, refacerea functiilor diminuate, cresterea nivelului functional, realizarea unor mecanisme compensatorii in situatii de adaptare fuctionala.

Deficienta fizica este o stare patologica, morfologica sau functionala care intervine in cresterea si dezvoltarea armonioasa a corpului, modificand aspectul exterior al organismului , ajungandu-se la denaturarea personalitatii, pierderea totala sau partiala, temporara sau definitiva a capacitatii de munca, precum si dereglarea reactiilor de adaptare la nivelul inconjurator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *