Reflexoterapie la Kineto Help

Deși arta reflexoterapiei era cunoscută în Egiptul antic, India și China, în Occident. Doctorul William Fitzgerald a observat că anumite puncte reflexogene din tălpi și palme corespund unor zone și organe ale corpului.

Reflexoterapia este o tehnică de tratament care constă în masarea tălpilor în zonele corespunzătoare fiecărui organ. Este componenta reflexologiei care se ocupă cu tratamentul prin masaj digital al punctelor reflexe diagnosticate ca fiind sensibile (dureroase). Prin masaj se facilitează circulația sanguină și transportul toxinelor spre organele de eliminare sau detoxifiere.

Folosind cu regularitate reflexoterapia, putem echilibra fluxurile energetice subtile ale organismului prin aceasta îmbunătățind funcționarea sistemului endocrin și nervos. În acest fel se asigură legătura optimă a organismului cu mediul extern, coordonarea și îmbunătățirea funcționării organelor interne. Reflexoterapia este un mijloc excelent de combatere a stresului, a depresiilor, a stărilor de anxietate și nervozitate, a insomniilor, a instabilității emoționale.

Reflexoterapia reface echilibrul energetic subtil al organismului actionând asupra centrilor energetici adeseori obturati, având că efect imediat reducerea stresului prin inducerea unei relaxări profunde.

Reflexoterapia are rol profilactic, menținând sănătatea celor care o întrebuințează periodic, dar și curativ, ducând la ameliorarea și vindecarea multor afecțiuni. Oricine poate apela la reflexoterapie dacă intenționează să-și ajute propriul corp să se mențină într-o stare de echilibru.

Reflexoterapia ajută la reducerea stresului acumulat, relaxând diferite zone și ajutând organismul să funcționeze mai bine.

Reflexoterapia este utilă în tratarea multor tipuri de afecțiuni dintre care enumerăm doar câteva:

  • Stres, migrene, amețeli, insomnii, oboseală cronică, instabilitate emoțională, depresii, anxietate, atacuri de panică.
  • Afecțiuni ale coloanei, sciatică, lombosciatică, spondiloze, cifoze, reumatism, artroze, artrite, gonartroză, coxartroză etc.
  • Tulburări endocrine: tiroidă, paratiroide (căderi de calciu), suprarenale, deficiențe de creștere la copii, reglarea ciclului, tulburări de menopauza, osteoporoză (stoparea degradării masei osoase), disfuncții sexuale (impotența, frigiditate etc.), tulburări de metabolism, obezitate, diabet.
  • Afecțiuni digestive: gastrite, enterocolite, colițe, ulcer, esofagite de reflux, constipație, hemoroizi, balonări etc.
  • Afecțiuni hepato-biliare: litiaza biliară, hipercolesterolemie, bilă leneșă etc.
  • Afecțiuni renale (se elimină nisipul și pietricelele) litiaze, prostatite, enurezis nocturn, edeme (picioare umflate) etc.
  • Afecțiuni circulatorii: hipo și hipertensiune, arterioscleroză, guță, sindromul mâinilor și picioarelor reci, dureri de picioare.
  • Afecțiuni ORL: bronșite, rinite, sinuzite, nevralgii, astm etc.
  • Crampe musculare, luxații, entorse, dureri de spate, inflamații ale tendoanelor etc.

Dorești o programare?

Echipa Kineto Help îți stă la dispoziție pentru orice problemă pe care o ai. Nu ezita să ne contactezi pentru o programare la unul din serviciile oferite de noi!