Stiați că puteți îmbătrâni frumos?

Viața este atât de frumoasă, încât am vrea să ne bucurăm de tinerețe fără bătrânețe. Din păcate, acest lucru nu este posibil. Timpul zboară și odată cu zborul lui se duc și anii noștri. Nici nu ne dăm seama când din tineri ne trezim bătrâni.

Fiecare vârstă are frumusețea și atuurile ei, este adevărat. Dar odată cu înaintarea în vârstă, încep să apară și problemele de sănătate. Bolile reumatice sunt cele care afectează un număr mare de persoane. Sunt bolile care reprezintă una dintre cele mai mari cauze ale incapacității de muncă. Totodată sunt cele care cresc costurile privind îngrijirile medicale. Din momentul în care apar, scade calitatea vieții. Cu toate acestea, puteți îmbătrâni frumos. Cum? Cu ajutorul gimnasticii medicale.

Aceasta joacă un rol important în afecțiunile reumatice. Dar, înainte de a face gimnastică medicală, cel mai bine este să-i faceți o vizită medicului reumatolog pentru a vă pune un diagnostic clar cu privire la boala de care suferiți.

Există un număr semnificativ de afecțiuni reumatologice care implică predominant inflamația articulațiilor sau a țesuturilor moi ale corpului. Dacă este necontrolată, această inflamație are efecte numeroase și cuprinzătoare. Poate afecta starea articulațiilor și reduce mișcările datorate durerii, umflăturilor sau, în unele cazuri, deformări articulare. De asemenea, poate reduce flexibilitatea pielii și a țesuturilor moi și poate avea efecte sistemice cum ar fi oboseala excesivă, lipsa somnului și rigiditatea articulațiilor, în special dimineața, precum și problemele de digestie.

Tratamentul clasic pentru afecțiunile reumatologice este reprezentat de medicamente antiinflamatoare, însă pe lângă acestea, terapia prin mișcare este o soluție excepțională pentru ameliorarea disconfortului provocat de acestea. Intenția este de a activa articulațiile pentru a relaxa mușchii și tendoanele fără a le supraîncărca și pentru a vă asigura că vă puteți mișca cât mai mult posibil.

Din nefericire, bolile reumatice nu pot fi tratate definitiv, pot fi doar ameliorate, astfel încât să puteți îmbătrâni frumos. Din acest motiv, după cum precizat, cea mai bună metodă pentru încetinirea bolilor reumatice o reprezintă asocierea tratamentului clasic cu gimnastica medicală.

Este binecunoscut faptul că activitatea fizică joacă un rol esențial în cadrul unei veți sănătoase. Aceasta este contribuie la redobândirea capacității de mișcare a celor care suferă de afecțiuni precum sunt cele reumatice.

Kinetoterapia (gimnastica medicală) presupune un ansamblu de exerciții care au drept scop îmbunătățirea mobilității. Terapia prin mișcare este benefică multor categorii de persoane pentru ca acestea să-și amelioreze și să-și depășească incapacitatea motorie.

De asemenea, gimnastica medicală are ca țel înlăturarea durerii provocate de durerile de la nivelul mușchilor și articulaților.

Deși gimnastica medicală are un rol extrem de important în recuperarea persoanelor care suferă de o boală reumatică cum este, de exemplu, poliartrita reumatoidă, de multe ori nu i se acordă importanța cuvenită terapiei prin mișcare.

Însă, când un specialist în reumatologie pune un astfel de diagnostic, cea mai bună cale de recuperare este prin intermediul mișcării, deoarece mișcarea are capacitatea de a reda mobilitatea.

De asemenea, aceasta contribuie la tonifierea mușchilor din jurul articulației bolnave, ceea ce conduce la reducerea presiunii aplicate pe aceasta. Odată redusă presiunea vă veți putea mișca mult mai bine și vă veți putea bucura de frumusețea vieții. Prin urmare, nu evitați mișcarea, căci aceasta vă poate ajuta să îmbătrâniți frumos. Însă rețineți, mișcarea de zi cu zi nu este tot una cu gimnastica medicală. Aceasta trebuie făcută sub îndrumarea strică a unor specialiști în kinetoterapie.

Așadar, fie că sunteți diagnosticați cu osteoporoza, spondilita anchilozantă, poliartrita reumatoidă, lupus eritematos, spondiloze, artroze ale membrelor, gonartroză și coxartroză, guta, afecțiuni inflamatorii, tendinite, burșite, sindromul de tunel carpian etc., profitați de avantajele terapiei prin mișcare pentru a putea îmbătrâni așa cum vă doriți, adică frumos.

Nu aveți cum să evitați bătrânețea, dar vă puteți strădui în fiecare clipă să o trăiți într-un mod cât de se poate de plăcut. Uitați de durere apelând la gimnastică medicală. Mișcați-vă în voie ori de câte este nevoie. Kinetoterapia este soluția perfectă la îndemâna oricui pentru o viață minunată în mișcare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *